Prevas køber udviklingshuset DoréDevelopment

Prevas A/S har pr. 15. juni opkøbt DoréDevelopment ApS, der har kernekompetence indenfor embedded Linux platforme, betalingsterminaler og kryptering. Med opkøbet følger en attraktiv kundeportefølje.

Prevas A/S, som er datterselskab i den svenske IT koncern Prevas AB, befæster dermed sin position som den førende udviklingspartner af kundespecifikke hardwareløsninger og indlejrede softwaresystemer. Med opkøbet af DoréDevelopment er der 60 medarbejdere i Danmark.

DoréDevelopment, der har hovedkvarter i Hadsund, udvikler kundetilpasset elektronik og software. Via opkøbet af DoréDevelopment tilføres det danske datterselskab yderligere udviklingsmuskler. Udover en attraktiv kundeportefølje og eftertragtede spidskompetencer, får Prevas A/S adgang til tætte samarbejdsrelationer med producenterne af betalingskortterminaler.

Med opkøbet følger også den af DoréDevelopment udviklede softwareplatform OE-lite som er et intelligent system til hurtig opdatering af Linuxkerner indenfor embeddede miljøer. OE-lite benyttes af flere kunder, som via vedligeholdelseskontrakter med DoréDevelopment, får sikkerhed for faste opdateringer af operativsystemet Linux på en sikker og forudsigelig måde.

Købesummen er aftalt til DKK 450.000,- Hertil kommer en præstationsbaseret aftale over 2 år. Købesummen og den præstationsbaserede aftale kan maksimalt udgøre DKK 1.800.000,-. Købet forventes at have en positiv indtjening og cash flow fra tredje kvartal 2011.

- Udover de forretningsmæssige fordele, opkøbet skaber, er der en fin synergi mellem DoréDevelopment og Prevas. Det gælder både på det virksomhedskulturelle område, og i vores fokus på kunder, kvalitet og rettidighed, udtalerHenrik Møller .

- DoréDevelopment har siden 2007 haft stor fremgang på det danske marked, hvilket er opnået gennem vores specialisering inden for Linuxmiljøet. Via samarbejdet med Prevas får vi nu adgang til et endnu større marked, og jeg har store forventninger til det udbytte begge vores virksomheder kan høste af at blive samlet, siger Mads Doré Hansen, som er administrerende direktør i DoréDevelopment.

Medarbejderne fra DoréDevelopment vil i løbet af sommeren flytte til Prevas´ nye lokaler i Aarhus placeret i et nyt erhvervsområde sammen med mange andre spændende innovative udviklingsvirksomheder.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Mats Åström, fungerende CEO og CFO Prevas

E-mail: mats.astrom@prevas.se, Tlf: 021-360 19 34, Mobil: 070-191 31 65

Henrik Møller, adm. direktør Prevas A/S

Mobil: +45 29 49 92 02, E-mail: henrik.moller@prevas.dk

Mads Doré Hansen, adm. direktør DoréDevelopment ApS

Mobil: +45 40 19 65 66, E-mail: dore@doredevelopment.dk

Om Prevas

Prevas startede i 1985 og er i dag førende i Norden for indlejrede systemer og industriel IT. Vi er hovedleverandør og innovativ udviklingspartner til førende virksomheder inden for brancher som life science, telekommunikation, automobil, forsvar, energi og teknik. Prevas' fundament er udvikling af intelligens i produkter og industrisystemer til førende virksomheder. Kendetegnet for Prevas´ løsninger er innovation, kvalitetssikring og leveringssikkerhed. Prevas-koncernen er noteret på NASDAQ OMX og har mere end 500 medarbejdere. Læs mere om Prevas på www.prevas.dkexternal link

Doré Development ApS

DoréDevelopment beskæftiger sig med produktudvikling af indlejrede systemer til industrien og virksomheden har spidskompetencer primært indenfor embedded software herunder specielt Linux. DoréDevelopment beskæftiger 5 faste medarbejdere samt en række timelønnede udviklere. Yderligere information kan findes på www.doredevelopment.dkexternal link.

Kontakt Prevas A/S for mere information: info@prevas.dk